Ruim 100 jaar een eigen(zinnige) koers op het gebied van vlees.meer

sluiten

Historie

Je hoort mensen wel eens zeggen dat ze van hun hobby hun beroep hebben gemaakt, bij Tol is dat precies andersom. Ruim 100 jaar voert het bedrijf een eigen(zinnige) koers op het gebied van vlees.

In het concept spelen kwaliteit, creativiteit en een goed advies over de keus en bereidingswijze een belangrijke rol. Bij ons in de winkel zult u geen kant en klare producten zien liggen zoals gebruikelijk bij de slager. Door specifiek naar uw wensen te vragen, leveren we u maatwerk. Van oudsher zijn wij voor de liefhebber het adres voor vlees en vleeswaren van uitzonderlijke topkwaliteit.

In de beginperiode heette de winkel 'B. Tol', dat veranderde in 'D. Tol' na de overname door grootvader Dirk. Toen Bas de zaak ging runnen werd de 'B' weer aan de gevel teruggehangen. Inmiddels werkt Jan Willem - de vierde generatie Tol - al weer zo'n 20 jaar fulltime in het bedrijf. Sinds enige jaren is hij degene die de regie voert over het hechte team, maar wat hem betreft blijft de 'B' op de voorgevel prijken: "Mijn vader heeft in de 100 jaar dat we bestaan ruim 50 jaar in het bedrijf geïnvesteerd, hij verdient het dat de 'B' blijft". Niet tot uitdrukking komend in de initiaal op de gevel, maar wel degelijk van groot belang zijn de eega's Tol. Stuk voor stuk vrouwen die hun stempel op de zaak gedrukt hebben.

Ook het interieur is een constante en een familieaangelegenheid. Toen begin vijftiger jaren de eerste winkel niet meer voldeed, heeft oudoom Tol (die architect was) het huidige pand getekend en samen met grootvader Dirk het interieur ontworpen. En hoewel er achter de schermen de nodige investeringen zijn gedaan, toont de winkel voor de klant nog eender als in de jaren 50.

Het goede behouden geldt zeker ook voor wat betreft de klanten! Met velen van hen wordt heel wat historie gedeeld en zonder hen zou 'B. Tol' er in deze hoedanigheid niet zijn!