Skip to main content

ONS VLEES

Goede smaak begint op de boerderij: daar was Bas Tol al van overtuigd.
Hij legde contacten met boeren rond Hillegersberg omdat hij precies wilde weten wáár zijn vlees vandaan kwam en hoe het dier had geleefd. Die boer reserveerde vervolgens zijn beste dieren voor zijn slagerij: “Echt zo’n beestje voor Tol,” luidde het dan. Tegenwoordig noemen we dat een ‘korte keten’, maar de vier generaties Tol weten niet beter.

Hoe komt het dat het vlees bij ons zo anders smaakt? Die vraag horen we vaak. Wat ons betreft is het antwoord simpel: een onderscheidend product krijg je alleen als het dier een heel goed leven heeft gehad..

Om te beginnen een dier van een goed ras met de juiste bloedlijnen. Dat dier krijgt uitgebalanceerde, hoogwaardige voeding, maar ook veel beweging, goede huisvesting, goed transport en een rustige slacht. Of dieren een goed leven hebben, is onder meer te zien aan een glanzende vacht – én is uiteindelijk terug te proeven in de smaak.

Maar kwaliteit gaat verder: in geen enkele fase van de keten doen we concessies. We willen de juiste koeling en hygiëne tijdens het hele proces en de juiste rijping op het karkas. Pas daarna komt ons vakmanschap eraan te pas. Dat alles bij elkaar opgeteld heeft zijn prijs. Ons vlees kost meer, maar dan krijg je ook meer!

Ons rundvlees komt uit Twente, waar dieren rust, ruimte en natuurlijke voeding krijgen. De boeren fokken en voeden hun dieren precies op zoals wij dat graag zien: met het dierenwelzijn voorop. Na een hygiënische en zoveel mogelijk stressvrije slacht wordt het vlees op karkas bij ons afgeleverd, waar we het volgens onze traditie laten rijpen en vervolgens verwerken tot onze producten.

Ons varkensvlees, gevogelte, lamsvlees en wild komen ook van boeren en jagers die anders werken dan de meeste van hun collega’s: met het dierenwelzijn voorop. De dieren hebben de ruimte, krijgen natuurlijk voer, en worden zorgvuldig getransporteerd naar de slachterij. Dat alles is terug te proeven in de volle smaak.