Visueel is vlees tegenwoordig perfect, het smaakt echter vaak nergens naar. Dat is bij ons anders...meer

sluiten

Ambacht

Visueel is vlees tegenwoordig perfect, het smaakt echter vaak nergens naar. Niet echter bij ons... In een vakblad worden we 'vleeskunstenaars' genoemd, wordt er gezegd dat wij het slagersambacht tot kunst hebben verheven. Dat zien we als een compliment.

We willen graag artiest zijn met 'ons' materiaal. Louter vrouwelijk vlees gebruiken we, want dat is zachter van structuur. Dit wordt met grote zorg van vertrouwde leveranciers uit wijde omtrek betrokken. Regelmatig worden de boeren bezocht en worden zaken als voeding en verzorging besproken. Alleen al aan de glanzende vacht kun je zien dat de beesten een goed leven hebben, dat proef je!

Aan de befaamde beeldhouwer Michelangelo werd ooit gevraagd hoe hij het beeld van David uit het marmer had gehouwen. Zijn antwoord was: 'David is altijd in dat stuk marmer aanwezig geweest'. Iedere dag weer trachten we voor u 'de David' te houwen.